4 Comments

 1. Hon är inte bara så naturligt vacker, du har fotograferat henne väldigt bra. En harmonisk bakgrund och ett perfekt ljus för porträtt. Tittade även på de övriga där du fotograferat henne vilka jag också tyckte om. Skulle så gärna vilja öva på just porträtt och helst då en kvinna men har ingen i min närhet. Kan det vara din dotter kanske.

  Förresten, kanske ointressant för dig men läste tidigare här hos dig att du bara fotograferar i M-läge för att på så sätt lära. Efter det gör jag samma sak och försöker undvika automatiken som ofta inte alls blir bra. Redigerar du mycket ?

 2. Tack snälla Anita, jag är nöjd med bilderna, det var kvällsljus och det är tacksamt.
  Ylva är en kompis, jag frågar på fb om nån vill bli plåtad, ibland så är det det 😀 Mina barn är 4-benta allihop 😀 Nej nu ljuger jag Esme är ju trebent <3

  Det är inte det minsta ointressant, det är jätteroligt att inspirera någon att komma ut ur autoläget <3 Man har ju en helt annan kontroll på bilden då.

  Jag redigerar väldigt olika, bilderna på Ylva har jag inte redigerat speciellt mycket, jag använder Lightroom och justerar exponering, högdagrar, skuggor vitt och svart .... sen drar jag lite i mättnad, luminans och klarhet. oftast.

  Bilderna på isen och "återseende" har jag däremot redigerat mycket jag brukar leka lite i Nik collection som är fritt att använda. Men jag gör alltid en grundframkallning i Lr först.

  Lightroom och Photoshop kostar ju 107.50/månaden och det gillar jag. Passar mig utmärkt att slippa betala massor på en gång och så kan man säga upp det när man vill efter första året.

Kommentera